RIERA

RIERA

domingo, 10 de diciembre de 2023


En aquest blog es reflecteixen els viatges inèdits amb bicicleta de muntanya, que he creat i realitzat, principalment per la Península Ibèrica i alguns per l’estranger

REFLEXIONS SOBRE VIATJAR EN BICLETA.

Si es pregunta a una dotzena de ciclistes que els motiva anar sobre les dues rodes,  s’obtindrà més d’una dotzena de respostes. Per alguns la bicicleta es una mena de forma d’evadir-se i no va més enllà de fer un bon esmorzar, sortir en vent a favor i que faci un bon sol. Altres que volen  relaxar-se, amb una ruta planera i accessible. També hi ha el grup que s’enfunden un mallot ajustat i es donen una pallissa pujant un port, cadascú te una visió molt particular....

Un o dos dels dotze, profunditzaran més, aniran equipats amb GPS, per anar a zones desconegudes, amb el desig de veure que hi ha a la volta de la cantonada:

DONCS,  JO SOC D’AQUESTS ¡

Motiu que m’ha portat a submergir per aquets camins, pistes i senders, evitant l’asfalt, amb medi propi i independència, descobrint nous límits, cultures i gent.

Quan vaig tindre contacte seriosament amb la bicicleta, a finals dels anys 80, em va dir un vell amic, fuster: “la bici era el medi de transport ideal pels amants dels viatges, que apropa mes les realitats”.

ORIGEN I PLANIFICACIO D’AQUETS VIATGES

Tots els viatges han sigut planificats virtualment sobre mapa. Anys enrere dissenyats amb una simple traçada de retolador sobre el paper i resseguir penosament amb la bici. Ara amb l’ajuda dels programes informàtics, es més fàcil plasmar el track creat al GPS, però no vol dir que no estigui exempt de dificultats. Continua sent una aventura el pedalar i trobar aquestes traçades, tot i salvant els obstacles no previstos en la planificació, com son camins barrats, rius, barrancs, etc.

Des de l’any 1.998, que vaig iniciar aquest tipus de viatges-aventura, sempre els he fet acompanyat de diversos companys, que s’anomenen en cada relat.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario